дом Общество Наши деца и ученици с призови места в конкурса за най-добра екологична...

Наши деца и ученици с призови места в конкурса за най-добра екологична инициатива

0
ДЯЛ

Експерти на РИОСВ – Шумен и на Басейнова дирекция „Черноморски район“ разгледаха постъпилите проекти в конкурса за най-добра екологична инициатива „Мисли зелено – пази природата“. Той се проведе сред образователните институции от Шуменска и Търговищка област с идеята да провокира у подрастващите отговорност за опазването на околната среда.
В категорията за екоакции на групи от детските градини с първо място е отличено представянето на децата от ОДЗ „Пчелица“ от Шумен с ръководител Стела Василева, на второ място е класиран проекта на малчуганите от ДГ №9 „Приказка“ – Търговище с реализатор Айсел Ниазиева, а третото място е присъдено на децата от група „Хензел и Гретел“ на ДГ „Братя Грим“ в Шумен с ръководител Анатолий Анастасов.
При по-големите в категорията екоакции на класове от училища призът отива при учениците от СУ „Йоан Екзарх Български“ с ръководител Димана Стоянова, втората награда печелят децата от Екоклуб – град Смядово с ръководители Снежана Тодорова и Росица Димитрова, а третата награда е за децата от СУ „Панайот Волов“ в Шумен и Деляна Борисова. Предвидена е една поощрителна награда за участниците от СУ „Христо Ботев “ – Сунгурларе с автор на проекта Цветелина Петрова. Ще бъде присъдена и една специална награда за най-масово участие на учениците от СУ „Йоан Екзарх Български“ – Шумен.
Всички участници в конкурса ще получат грамоти, а номинираните на първите места в своята категория – предметни награди. Награждаването ще се проведе в Световния ден на околната среда – 5 юни, в Информационния център на РИОСВ – Шумен. Списъкът на победителите е публикуван на интернет страниците на РИОСВ – Шумен и Басейнова дирекция.
Екипите на РИОСВ – Шумен и на Басейнова дирекция благодарят на участниците в конкурса и им пожелават да продължават да се вдъхновяват от природата.

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРИК-Шумен отвори врати за ученици
Следваща статияДивечът в стопанствата на СИДП се увеличава

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here