дом Общество Намаление на глобите! 300 лева за разходка в парка, 1 000 лева...

Намаление на глобите! 300 лева за разходка в парка, 1 000 лева – при втора

0
ДЯЛ

Глобите за неспазване на противоепидемичните мерки ще бъдат редуцирани. Разходка в парка ще ни струва 300 лева, при рецидив глобата скача на 1 000 лева.
5 000 лева остава обаче санкцията за нарушаване на карантината. Тези промени прие днес Бюджетната комисия в Народното събрание.
Държавата, освен 60% от заплатите, ще заплаща и осигуровките, така че сега схемата ще бъде наистина 60/40. Това заяви председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова след днешното заседание.
Ще се поемат обаче само вноските на работодателя, личната остава за служителя.
Самоосигуряващите се лица могат да се възползват от безлихвен кредит от 1 500 лева на месец, чийто срок на погасяване е 10-годишен.
„При забавяне на плащанията по кредити и лизинг няма да се начисляват лихви“, съобщи още председателят на бюджетната комисия.
Комисията прие и текст всички общини да редуцират или освободят от наеми или такси за ползване – тротоарно и т. н., своите наематели за срока на извънредното положение.
Спира се и изплащането на субсидиите на политическите партии за периода на извънредно положение, а парите ще се използват само за борба с коронавируса.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПолитолог: Всяка сутрин ген. Мутафчийски плаши хората и паразитира върху страха им, трябва по-скоро да се отървем от присъствието му!
Следваща статияСлънчев понеделник

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here