дом Здраве Над 10 сигнала за незатворени търговски обекти и заведения са подадени в...

Над 10 сигнала за незатворени търговски обекти и заведения са подадени в ОДМВР-Шумен

0
ДЯЛ

24 лица са под домашна карантина, съобщи директорът на РЗИ д-р Пепа Калоянова

Над 10 сигнала са постъпили в ОДМВР – Шумен за незатворени търговски обекти и питейни заведения, въпреки издадената заповед на министъра на здравеопазването. Всички са проверени, но имаше и фалшиви, съобщи след заседание на Областния кризисен щаб директорът ст.комисар Ялчън Расим. Издадени са предупредителни протокола.
Ще проведем срещи със собствениците на питейни и увеселителни заведения, игрални зали, ресторанти и ще го запознаем персонално със заповедта на министъра, уточни той.
При констатиран случай на нарушения ще бъде уведомявана РЗИ-Шумен, за да вземат отношение.
Директорът на полицията предупреди, че ако в условия на пандемия, при наложена карантина следва затвор до 5 години и глоба до 50 хиляди лева. Ще се уведомява прокуратурата, образува се досъдебно производство и случаят влиза в съда.
Нашите екипи са ангажирани веднага след издаването на заповедта денонощно да минават през търговските обекти и да извършват проверки, допълни ст. комисар Ялчън Расим.
Всички заведения, в които няма маси и няма консумация на място може да работят, реши щабът, съобщи областният управител проф. Стефан Желев. Тези, където има консумация трябва да затворят.
„Идеята е да няма хора, които да се струпват и да общуват“, категоричен бе той.
Разгледан е и въпросът за обектите, които продават банички и дюнери.
В села в община Велики Преслав е имало хора, които не са били добросъвестни. И са скрили, че са били в чужбина, в т.ч. и в рискови страни, станало ясно по време на заседанието.
24 лица са под домашна карантина, съобщи директорът на РЗИ д-р Пепа Калоянова.
Отрицателни са пробите на изследваните 10 вчера граждани. Те били болни от пневмония.
Тя уточни, че снощи са получени 800 броя предпазни маски с висока степен на защита и 1700 броя предпазни очила, които ще бъдат разпредели съобразно нуждите между лечебни заведения, общопрактикуващите лекари и ОД на МВР.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия37 са вече болните от коронавирус в страната
Следваща статия4 нови случая на COVID-19 бяха доказани в Националната референтна лаборатория

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here