дом Култура Награждават отличените в конкурса „Приложното изкуство в народните обичаи от Коледа до...

Награждават отличените в конкурса „Приложното изкуство в народните обичаи от Коледа до Васильовден“

0
ДЯЛ

Победителите в регионалния конкурс „ Приложното изкуство в народните обичаи от Коледа до Васильовден“ ще бъдат наградени на 13 декември от 11.00 часа в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен. В XXIII издание на творческата надпревара участваха повече от 350 деца на възраст от 6 до 19 години от Шумен, Велики Преслав, Нови пазар, Плиска и селата Царев брод, Мадара, Марково, Стоян Михайловски, Градище и една участничка от Българското неделно училище „Св. Иван Рилски“ в Кеймбридж, Великобритания. Това съобщиха организаторите на конкурса.
Участниците в конкурса се надпреварваха в изработването на коледни и новогодишни картички и рисунки, коледни пана и украси, плоски и обемни кукли на коледари и сурвакари, сурвакарски маски и ликове и сурвакници.
Жури с председател художничката Недялка Митич присъди 45 индивидуални и осем колективни награди.
Всички изпратени за участие в конкурса творби ще бъдат подредени в изложба на втория етаж в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен.
Целта на регионалния конкурс „Приложното изкуство в народните обичаи от Коледа до Васильовден“ е да съхрани и популяризира българските народни традиции, да стимулира интереса на участниците към богатото наследство на народното приложно изкуство.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИновация: Две детски градини в Шумен с модерна образователна среда по проект
Следваща статияДим в комините: Шуменци са дишали мръсен въздух в два поредни дни

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here