дом Други Наградиха победителите в конкурса “Индустрията в моя регион”

Наградиха победителите в конкурса “Индустрията в моя регион”

0
ДЯЛ

Ученици от 13 училища и 2 арт школи взеха участие в конкурса “Индустрията в моя регион”, който се провежда за втора поредна година в Шумен. Организатори са Химикотехнологичният и металургичен университет, Българската асоциация на металургичната индустрия в партньорство и с финансовата подкрепа на „Алкомет” АД. Инициативата се осъществи под патронажа на кмета на община Шумен Любомир Христов. Децата от СОУ „Сава Доброплодни“, ПЕГ „Никола Йонков Вапцаров“, ППМГ „Нанчо Попович“, ПГМЕТТ „Христо Ботев“, ПГ по облекло хранене и химични технологии „Проф. д-р Асен Златаров“, ПГ по икономика, Средно училище „Панайот Волов“, IX основно училище „Панайот Волов“, ПГСАГ, VI основно училище „Еньо Марковски, 9 ОУ „Панайот Волов“, НУ „Илия Р. Блъсков“, НУ „Княз Борис I, Арт школа Чифлигарови, „Арт“ школа към ЦПЛР-ОДК Шумен участваха в конкурса с 33 есета и 92 рисунки.
Най-добрите в трите категории бяха отличени с предметни награди – таблети и грамоти, а всички участници получиха сборници, в които са отпечатани изпратените за конкурса творби. Целта е да се популяризира професионалното техническо образование, да се провокира интересът на младите хора към професията на металурга, като се укрепи връзката между образованието и бизнеса.
Кметът Любомир Христов поздрави децата на Шумен и младите хора в залата с днешния празник – 1 юни и им пожела да запазят интереса към индустрията и да продължат професионалното си образование и да се реализират в тази област в своя регион.
„Ще се радвам сред вас да са бъдещите специалисти и инженери металурзи, които ще работят в предприятието „Алкомет“. Благодаря на организаторите, че избраха Шумен за провеждането на този конкурс. Искам да изкажа и своята благодарност към Фикрет Индже за всичко, което прави за професионалното образование в Шумен“. Кметът благодари и на ръководството на Химикотехнологичния и металургичен университет и на Българската асоциация на металурзите в България, че проведоха този конкурс в нашия град. По думите му, това е един от начините да се популяризира професионалното техническо образование и да се укрепи връзката между образованието и бизнеса.

Ето и имената на учениците, отличили се в конкурса:
Категория 5-8 клас, есе

Предметна награда
1.Свилен Андреев- 8кл.- ПГОХХТ „Проф. Асен Златаров”
2.Кремена Игнатова – 7кл.- IX ОУ „Панайот Волов”
3.Йоанна Пенева – 6кл.- СУ „Сава Доброплодни”

Поощрителна награда
1.Ивелина Велева – 5кл.- IX ОУ „Панайот Волов”
2.Иван Драганов – 8кл. ПГСАГ, Шумен
3.Свилена Евтимова – 6кл. СУ „Сава Доброплодни”

Категория 9-12 клас, есе

Предметна Награда
1.Рафет Исмаилов – 11кл.- Професионална гимназия по икономика
2.Денис Мутафов – 9кл.ПГМЕТТ „Христо Ботев”
3.Камелия Минчева – 9кл. ППМГ „ Нанчо Попович”

Поощрителна награда
1.Едже Мехмедова – 11кл. – Професионална гимназия по икономика
2.Християн Капитанов -12кл. – ПЕГ „Никола Вапцаров”
3.Жулиян Желязков -9кл.- СУ „Сава Доброплодни”

Съпътстващ конкурс за РИСУНКА
Предметна награда
1.Васил Владимиров Пощаров – ІІ клас, 8г. НУ Илия Блъсков
2.Хрисияна Росенова Минчева-3 клас, Арт школа ЦПЛР-ОДК
3.Небибе Османова 11г., Арт школа Чифлигарови

Поощрителна награда
1.Далия Драгомирова 7г., Арт школа Чифлигарови
2.Николета Павлова 8г., Арт школа Чифлигарови
3.Симона Венелинова Александрова-2 клас, Арт школа, ЦПЛР-ОДК
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНа среща при кмета Христов: Недостиг на рентгенолози в МБАЛ, колеги от други лечебни заведения ще им помагат
Следваща статияЛовците от Велики Преслав – рекордьори в областта по отстрел на диви свине

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here