дом Култура Наградиха победителите в конкурса „Индустрията в моя регион“

Наградиха победителите в конкурса „Индустрията в моя регион“

0
ДЯЛ

На тържествена церемония победителите в конкурса за есе и рисунка „Индустрията в моя регион“ получиха своите награди. В празничния 1 юни в залата на Младежкия дом присъстваха зам.-кметовете Найден Косев и Росица Антонова, изпълнителният директор на „Алкомет“ Хюсеин Йорюджю, председателят на журито на конкурса доц. Розина Димитрова от Химико-металургичния и технологичен университет-София и Полити Паунова – изпълнителен директор на Българската асоциация на металургичната индустрия (БАМИ).

Тазгодишното издание на конкурса е трето по ред. В него участваха 110 деца с 28 есета и 82 рисунки. За първи път се включиха ученици от Велики Преслав и Тутракан.
Основен организатор на конкурса е Община Шумен с финансовата подкрепа на фирма „Алкомет“.
Алия Акмарал, Петра Ангелова и Сияна Радева бяха класирани на първите три места в конкурса за рисунка във възрастова група 1-4 клас.
Победителите в конкурса за есе във втора възрастова група 5-8 клас са Валерия Славчева, Берна Юнуз и Баръш Хайредин.

При най-големите от 9-12 клас на първите три места журито класира Александър Огнянов, Денислав Маринов и Галин Николов.
Всички победители получиха таблети, предоставени от фирма „Алкомет“.
Отличените с поощрителни награди получиха книги от БАМИ.
„Ще се радвам, ако част от децата, които виждам днес тук, след време да видя и във „Алкомет. Индустрията в региона трябва да се развива, за да се развива и Шумен“, каза в обръщението си към присъстващите в залата изпълнителният директор на фирмата Хюсеин Йорюджю.
Зам.-кметът Найден Косев също поздрави децата и техните родител. „Днес индустрия, наука и местна власт показахме, че промишлеността е в основата на благоденствието на всяко общество. Вие днешните деца сте бъдещите индустриалци и инженери на региона“, каза Найден Косев.
Днес победителите в конкурса „Индустрията в моя регион“ получиха наградите си лично от Хюсеин Йорюджю, Найден Косев, доц. Розина Димитрова и Полити Паунова.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМагаретата на Доган, Бойко и… бъдещите клепоухи в листите!?
Следваща статияБарабанчиците на ДГ „Братя Грим“ поведоха карнавалното детско дефиле в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here