дом Общество Мюсюлманите празнуват Рамазан Байрaм

Мюсюлманите празнуват Рамазан Байрaм

0
ДЯЛ

Хиляди мюсюлмани ще изпълнят днес джамиите в Шуменска област за петъчната молитва – намаз за големия празник Рамазан Байрам. Имамът чете специална молитва, а вярващите молят Всевишния за здраве и благоденствие на техните семейства. Съвместните молитви, задължителното предоставяне на милостиня и споделяне на храната с нуждаещите се са повик и знак за единение, съпричастност и солидарност между правоверните, обясняват смисъла на празника ислямски богослови. Именно в свещения месец Рамазан пророкът Мохамед е получил от Аллах свещените писания на Корана – библията за мюсюлманската общност в целия свят.
На битово равнище след джамията продължават взаимните семейни посещения, съпроводени с носене на сладкиши, които у нас се поднасят и на съседите християни, които честитят празника. Приготвя се обикновено прочутата баклава, за да е сладък животът.
Рамазан Байрам е подтик към духовно обновление.
Редакцията поздравява всички мюсюлмани с настъпването на светлия празник Рамазан Байрам. Нека молитвите ви да бъдат приети от Всевишния! Здраве и късмет на всички!
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГорското в Смядово отчете: Две поредни години без пожари
Следваща статияКатастрофа затруднява движението до ученическия стадион

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here