дом Култура Млади и талантливи актьори в „Живот в три версии“ на шуменска сцена

Млади и талантливи актьори в „Живот в три версии“ на шуменска сцена

0
ДЯЛ

Представление за алтернативните възможности, по които може да се развие една ситуация; за предположението, че животът също като вселената, е изграден от тъмна, невидима материя – така режисьорът на пиесата „Живот в три версии“ Маргарита Мачева описва постановката. Драматург е Ясмина Реза. Премиерата на най-новото заглавие в афиша на Драматичния театър в Шумен е на 12 февруари от 19.00 часа на Голяма сцена. Участват актьорите Васил Дуев /гост/, Димитрина Милушева, Милен Димитров и Александра Михайлова. Пиесата вече е била поставяна от режисьорите Явор Гърдев и проф. Ивайло Христов.
„Нямаме някакво страшно напрежение около премиерата. Това го чувстваме като знак плюс. Чакаме да се срещнем с публиката и тя да се срещне с този живот, който ние представяме“, заяви актьорът Васил Дуев. Всеки да види себе си в този живот, каза той. За него е предизвикателство да участва в семейна двойка. Както
и това, че публиката е на сцената и наблюдава от различни ъгли развоя на ситуацията.
Това е интересна пиеса, в която една проста житейска ситуация се разглежда от две двойки в три различни варианта. В един момент, след като теглим чертата се оказва, че те много си приличат, казва за спектакъла режисьорът Маргарита Мачева. Оттам излиза въпросът дали решенията на човека биха могли да променят бъдещето му изцяло, обясни тя. Другият поставен въпрос е дали взаимоотношенията между хората биха могли да бъдат напълно различни. Или по някакъв начин хората са предопределени да бъдат в някаква конфигурация. И нещата да им се случват по определен начин. Представяме ги по един много благоприятен, увлекателен начин, категорична бе Мачева. Другата основна теза е присъствието на човека в света.
Висока оценка на творческия екип за реализацията на проекта даде зам.-директорът Дияна Христова. Според нея това заглавие ще обогати визитката на театъра. И с „Животът в три версии“ трупата ще участва в различни театрални форми.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия3 коли спретнаха меле на бул.“Симеон Велики“
Следваща статияЗаловиха „кавалера“, задигнал портмонето на жена на автогарата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here