дом Общество Метастазите на тумора „Простотия” – посегнаха и на Младежката сфера

Метастазите на тумора „Простотия” – посегнаха и на Младежката сфера

0
ДЯЛ

Вандали потрошиха Младежката сфера в Шумен. Злосторниците са изкъртили клавишите на пианото, изпочупена е част от мебелировката, подът на помещението е покрит с фасове, опаковки и пластмасови бутилки, разбити са лавиците на библиотеката, изтръгнати са част от възглавниците на пейките.
Този безпричинен вандализъм предизвика остри реакции на неодобрение в социалните мрежи.

„От името на всички доброволци който изградихме това място искам да ви кажа че, ние няма да оставим така нещата! И да чупят и да я разграбят ние пак ще я направим! Вярваме в хората, това не е лицето на Шумен, това е лицето на много малка част хора които все още на са дорасли, но това не означава да спрем и да се примирим. Още днес ще проверим камерите и ще отнесем въпроса където трябва – вандалите да бъдат сигурни в това!“, написа Емил Личев, един от създателите на сферата.

Припомняме, че Младежката сфера в Шумен бе създадена през миналата година от група ентусиасти от Общинския младежки съвет и Love2 Design. Техните усилия бяха подкрепени и от Община Шумен. Сферата бе открита на 21 септември с концерт.
Арт пространството се намира в градинката до Безистена и се превърна в място за културни сбирки на хора от всички възрасти, почитатели на изкуствата.
Снимки: Десислава Стефанова, Фейсбук
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЦените на горивата продължават хода си нагоре
Следваща статияШуменец позна крайния изход на 18 мача, с 10 лева спечели 2 710 лева

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here