дом Култура Математическата с най-висок резултат от зрелостните изпити в Шуменско

Математическата с най-висок резултат от зрелостните изпити в Шуменско

0
ДЯЛ

Зрелостниците от ППМГ „Нанчо Попович“ в Шумен са постигнали най-висок резултат на матурата по български език и литература (БЕЛ) от училищата в цялата област – Много добър 4.82.
На второ място са дванадесетокласниците от ПЕГ „Никола Вапцаров“ с общ среден резултат Много добър 4.79. Трети са възпитаниците на СУ „Сава Доброплодни“ със средна оценка Добър 4.30. Само с две стотни по-нисък е средния резултат на младежите от СУ „Йоан Екзарх Български“ – Добър 4.28.

Със средна обща оцека на изпита по БЕЛ от Среден 2.91 на последно място е ПГСС във Велики Преслав. Сред последните в класирането са още ПГСС в Нови пазар – Среден 2.93 и СУ „Цанко Церковски“ в Никола Козлево – Среден 2.98.
Биологията е най-предпочетеният предмет за втори задължителен зрелостен изпит. Тук с най-добра обща средна оценка отново са зрелостниците от ППМГ „Нанчо Попович“ – ного зобър 5.29. Очаквано най-добър в цялата област е и резултата на възпитаниците на гимназията и по математика – Много добър 4.77. Зрелостниците на Математическата са се представили най-силно и по английски – Много добър 5.02. Освен, че имат най-висока обща средна оценка от този изпит в Шуменско, интересното е, че са с по-добър резултат от възпитаниците на Езиковата гимнация, които са постигнали среден успех Много добър 4.78.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИзтича срокът за заявления за събора „Петровска китка“ във Велики Преслав
Следваща статияМодерен физкултурен салон вдигат във Върбица

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here