дом Общество Любомир Христов за забраните и мерките в Шумен по време на извънредното...

Любомир Христов за забраните и мерките в Шумен по време на извънредното положение

0
ДЯЛ

Разходките на Шуменското плато са забранени. Това заяви за 24shumen.com кметът на Шумен Любмир Христов във връзка с разразилите се в последните дни спорове в социалната мрежа разрешени или забранени са разходките в природен парк „Шуменско плато“.
„То е парк, а заповедта на здравния министър е ясна и забранява разходката в паркове и градини, събирането на групи хора на детски, спортни площадки, открити и закрити площи. Поставили сме два полицейски поста на „Кьошковете“ и около пожарната. Целта е да запазим здравето и живота на хората. Разбирам, че да се стои по цял ден вкъщи не е приятно на никого, но трябва да проявим търпение и отговорност към собственото си здраве и здравето на близките ни хора“, категоричен бе кметът Любомир Христов и добави, че екипи от инспектори по Наредба 1 и полицаи ще правят обходи в природния парк и ще глобяват нарушителите.
„Всички минаваме през труден период. Не желаем да глобяваме хората, но няма да позволим да се нарушават установените разпореждания по време на извънредното положение. Ограничаването на социалните контакти е задължително. Абсолютно забранено е събирането на групи хора. Всички искаме да има по-малко заразени. Има недоволни от ситуацията граждани, други ни подкрепят и настояват да наложим още по-сериозни ограничения. Няма как всички да са доволни“, каза още Любомир Христов. Той обяви още, че Общината обмисля пакет от мерки, с които да подпомогне малкия и среден бизнес. Сред тях са да не се налагат лихви на закъснели с наема за ползване на общински обекти, да се отмени тротоарното право на заведенията с маси на открито, обмислят се и облекчения за наемателите на маси на пазара, с които да запазят местата си, ако след извънредното положение искат да продължат дейността си.
От своя страна държавата е намалила екотаксата към РИОСВ от 95 лева за тон депониран отпадък на 69 лева.
„Община Шумен бе една от първите в страната, която с помощта на местния бизнес откри дарителска кампания. Така успяхме да закупим маски, защитни облекла и респиратори за областната болница. В момента няма недостиг на предпазни средства и дезинфектанти. Днес по дарителската сметка са постъпили още около 6 000 лева и общата сума вече е близо 300 000“, обясни Любомир Христов и изказа благодарност към всички дарители и шуменските бизнесмени, по чиято инициатива стартира благородното дело.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПазете пчелите! Пръскат овошките с препарати
Следваща статияОблачно и хладно

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here