дом Общество Комисия ще проверява електронната система на Общинския съвет

Комисия ще проверява електронната система на Общинския съвет

0
ДЯЛ

Нов избор на постоянни комисии заради проблеми в електронната система на Общински съвет поиска на заседание на Консултативния съвет председателят на групата съветници от БСП Веселин Пенчев. Аргументите му са констатирани сериозни разминавания между резултатите – на екрана се отчита едно гласуване за членове на комисия, а съвсем друго в протоколите. Имало няколко фрапиращи случая. Например за член на Правна комисия било отчетено „за“, а в разпечатката „против“, а някъде и „въздържал се“. Ето и абсурди – съветник от ВМРО гласувал „за“ съветник от ДПС.
Десетки са тези случаи, след като направих анализ на 147 страници с разпечатки, заяви Пенчев. Най-много по негови данни са разминаванията в гласуването за Правна комисия.
В тази ситуация под въпрос е начинът на гласуване за комисиите, категоричен бе Пенчев. Затова предлагам да се отмени решението на ОбС за избор на постоянни комисии, добави той. Той предлага ново структуриране на следващата сесия на ОбС на 19 декември.
И настоя за сформиране на комисия, която да извърши проверка.
„Изненадан съм от информацията, която предоставяте. Системата, колкото и да е стара отчита правилно на екран и по същия начин в архива“, каза председателят на ОбС Красимир Минчев. И добави, че всеки един избор на базата на твърденията на съветника можело да бъде компрометиран. Според него Пенчев изнасял информация за компрометиране на цялата електронна система. „Как сте работили досега“, попита инж. Минчев.
Съветници предложиха да бъде извършена проверка, която да установи има ли такива разминавания, за каквито говори Пенчев. По всяка вероятност се касаело за технически проблем. Не можело да се говори, че някой е създал тенденциозно проблеми.
47 точки влизат в дневния ред на следващата сесия на ОбС.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКасова бележка от 55 стотинки донесе на заралийка 50 000 лева от НАП
Следваща статияСпряха водата на половин Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here