дом Общество Кметът поиска гаранции за бъдещето на Военния факултет в Шумен

Кметът поиска гаранции за бъдещето на Военния факултет в Шумен

0
ДЯЛ

Кметът Любомир Христов прие в кабинета си заместник-началника на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев и заместник-командира на ВМС флотилен адмирал Георги Пенев, които са в Шумен по повод националната информационна кампания „Бъди войник“.
По време на разговорите бяха обсъдени въпроси, свързани с промените във военно-образователната система, които предстоят във връзка с възстановяването на Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия и бъдещето на факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ към Националния военен университет „Васил Левски“.
Кметът Любомир Христов информира гостите, че в града е създаден Обществен комитет с участието на народни представители от различни политически сили. В него са включени още областният управител и председателят на Общинския съвет в Шумен. „Аз също се присъединявам към този комитет, защото всички сме притеснени за бъдещето на факултета. С Военното училище са свързани съдбите на много хора в нашия град и за за нас е много важно то да се запази в този вид, в който съществува в момента,“ каза кметът.
Полковникът от резерва доц.д-р Радослав Узунов, бивш началник на Военното училище в Шумен, връчи декларация на ген.-лейтенант Димитър Илиев, в която се настоява за следното:
1. Да се запази структурата на Националния военен университет „Васил Левски“ с
– Факултет „Общовойскови“, Департамент „Езиково обучение и физическа подготовка“ и обслужващи звена във Велико Търново,
– Факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ и Департамент „Чуждоезиково обучение“ и обслужващи звена в Шумен;
2. В основните звена да се запази обучението по акредитираните професионални направления и специалности, както и академичният, преподавателският състав и учебно-материалната база.
Генерал Илиев изрази готовност да подкрепи исканията на Обществения комитет, посочени в декларацията, и да постави въпроса за разглеждане в Министерството на отбраната. Заедно с гостите в срещата в кабинета на кмета участва и подполковник Георги Георгиев, началник на Военното окръжие в Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВоенни „превзеха“ зала „Арена Шумен“ (снимки, видео)
Следваща статияКауза: 11 общински съветници от Шумен ще подпомагат довършването на църквата във Вехтово

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here