дом Общество Кметът на Никола Козлево: В Общинския съвет се преследват лични интереси

Кметът на Никола Козлево: В Общинския съвет се преследват лични интереси

0
ДЯЛ

Доста инфарктно мина извънредната сесия на Общински съвет Никола Козлево. За трети пъти споразумението с Община Хитрино по проект „Предоставяне на патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“ не е било одобрено от съветниците, научи 24shumen.com.
Видимо ядосан кметът Ешреф Реджеб е обявил, че повече няма да има заседания, а той няма да внася повече докладни. Тази с Община Хитрино, свързана със споразумението по социалния проект не бе разглеждана.
„В ОбС умишлено се създават спънки, игри. Преследват се лични интереси. Не е редно това“, заяви за 24shumen.com кметът. Той потвърди, че е реагирал остро на негативното поведение от страна на съветниците.
Някои от тях са се възпротивили за подписаното споразумение с Община Хитрино тъй като е имало възможности общинска администрация да дофинансира проекта, а не да се търси друга кандидатстваща организация, както в случая.. Не бяха отречени положителните страни на проекта – осигуряване на мобилни здравно-осигурителни услуги по домовете за лица с увреждания и възрастни хора над 65 години в невъзможност за самообслужване. А също и предоставяне на психологическа подкрепа и консултиране.
Съветници са се противопоставили и на предложението с излишъка в общинския бюджет да бъдат закупени дърва за огрев на социално-слаби домакинства. Те се опасявали, че обявената сума от 600 хиляди лева, всъщност е много по- малка. И има опасност всичко да остане като добро пожелание.
Резерви имало, че може да се повтори ситуацията с талоните за хляб, когато не стана ясно кой е виновен за възникналите неразбории, заради което бедни не получиха никаква помощ за насъщния.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаучна конференция „От Атома до Космоса“ в Шуменския университет
Следваща статияЗапочват ремонти на проблемни улици в община Велики Преслав

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here