дом Общество Кметът на Каспичан за загубата на проф. Димитров: Велик българин и родолюбец

Кметът на Каспичан за загубата на проф. Димитров: Велик българин и родолюбец

0
ДЯЛ

Жителите на община Каспичан са покрусени от загубата на проф. Божидар Димитров. „Загубихме не само великолепен човек с голямо сърце и душа, но и велик ум, силна личност, както в обществения, така и в научния живот на България“ – това са редове от съболезнователно писмо на кмета на града Милена Недева до близките на учения.
„Разделяме се с уважаван професионалист, с огромен принос за запазване на историческата истина и повдигане на националното достойнство на българския народ“, продължава тя и обобщава – „велик българин“.
Недева припомня изключителните заслуги на проф. Димитров за възстановяването на Голямата Базилика в националния археологически резерват Плиска. Така и ще остане в спомените на местните хора.
„Ние жителите на община Каспичан ще го запомним със следата, която остави след себе си на признат родолюбец“ завършва кметът.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПолицай обезвреди стрелящ в центъра на Каспичан, получи писмена похвала
Следваща статияПлиска очаква десетки участници на първото издание на етно фестивала „Шарена черга“