дом Култура Плиска очаква десетки участници на първото издание на етно фестивала „Шарена черга“

Плиска очаква десетки участници на първото издание на етно фестивала „Шарена черга“

0
ДЯЛ

Първият етно фолклорен фестивал „Черга“ – Плиска 2018 ще се проведе днес, 7 юли, в НИАР „Плиска“ и се организира от Регионалния исторически музей – Шумен. Официалното откриване на събитието е в 10.00 часа в събота.
Участие ще вземат както български фолклорни състави, така и организации на различните етнически групи в България, включително формации на каракачани, алиани, капанци, банатски българи, турци, помаци, руснаци, арменци, роми и българи мохамедани. Етно фолклорният фестивал няма конкурсен характер и всички участници ще получат плакети и грамоти.
Въпреки че е обявен като национален фестивал, в него участие са потвърдили и представители зад граница – ученическият клуб „Български сърца” от село Кулевча, Одеска област, Украйна. Освен тях в програмата ще се включат деца от шуменската детска градина „Конче вихрогонче“, както и певчески и танцови формации от цялата страна.
Събитието е под патронажа на Министерството на културата, а партньори на РИМ – Шумен при реализацията й са Сдружение „Български музеи” и Вила „Булгара еко” – село Кюлевча.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКметът на Каспичан за загубата на проф. Димитров: Велик българин и родолюбец
Следваща статияИнспектори по джапанки: 25 000 скрити проверки по морето