дом Общество Кметът Любомир Христов: Технически проблем пречи на работата на паркоматите

Кметът Любомир Христов: Технически проблем пречи на работата на паркоматите

0
ДЯЛ

Паркоматите в Шумен не работят по техническа причина. Това се казва в отговора на кмета Любомир Христов на питане на съветника Веселин Пенчев, защо паркоматите в града не функционират.
Фирмата, монтирала устройствата продължава работа по отстраняване на повредата, се уточнява в отговора на Любомир Христов. Кметът обяснява, че още през 2014 година министърът на финансите разрешава ползването на паркомати. Устройства са монтирани в повечето големи градове в страната.
„След като доставката и ползването на определена стока са изрично разрешени в Република България, възникващите проблеми по места са в компетенциите на по-висшестоящ спрямо общинска администрация орган в държавата и при надлежно проведена обществена поръчка персонална отговорност не може да се търси. Отговор от Министерството на финансите още не сме получили. За съжаление, въпреки желанието ни да създадем удобство за гражданите, което те ползваха известно време и това ни доближи до европейски начин за получаване на услугата, паркоматите не могат да се ползват на този етап “, се казва още в отговора на кмета Любомир Христов.
В отговора се посочва още, че до решаването на проблема, „Синя зона“ ще се обслужва от инкасатори на Общинско предприятие „Общински жилища и имоти“. Фирмата разполага с мобилни касови апарати, издаващи фискални касови бонове. Системата за самотаксуване с sms също работи без проблем. Не считаме, че е създаден някакъв проблем за гражданите. Те са обслужвани бързо и адекватно. „Колкото до цитирам: „стотиците хиляди левове“, неколкократно на сесиите е обсъждано и би следвало да сте добре информиран за цената, която пък е и изцяло публична и е поместена на сайта, считам, че не кореспондира с истината. Всеки гражданин може да се запознае с договора за доставка, където е поместена и цената, както като обща стойност за устройствата, така и за единична бройка“, пише още в отговора си Любомир Христов.
На въпроса на Веселин Пенчев: За чия сметка ще бъдат разходите за въвеждане на паркоматите в законоустановените изисквания, кметът на Шумен отговаря: На последният въпрос общинска администрация отговор не може да Ви предостави, тъй като не сме компетентни по въпроса. Ще можем да отговорим, едва когато Министерство на финансите и НАП разрешат създалата се ситуация, не само за Шумен, но и за цялата страна, било то с промяна в Наредба 18/2006 или с писмени указания от една от двете цитирани институции.
„Като допълнителна информация мога само да изложа, че НАП не е налагала санкция на Община Шумен. Връчено е предписание, съгласно което паркинг автоматите не би следвало да се пускат в употреба, докато не се произнесат компетентните органи“, се казва в заключение в отговора на кмета Христов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗатварят временно участъци от улици заради подрязване на клони
Следваща статияДенят на Земята бe отбелязан в Природен парк „Шуменско плато“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here