дом Култура Кларинетистът Боби Йоцов гостува в Шумен с богата и разнообразна програма

Кларинетистът Боби Йоцов гостува в Шумен с богата и разнообразна програма

0
ДЯЛ

Един от най-изтъкнатите наши кларинетисти, Борислав Йоцов гостува с концерт днес, 25 октомври. Богатият му творчески опит е доказал, че смесицата от жанрове и стилове неизменно води до прекрасни изживявания и показва безграничността на хубавата музика. Моцарт, Дебюси, Гершуин и Вили Казасян са само част от имената на композиторите, включени в програмата.
Съвсем скоро Боби Йоцов направи диригентския си дебют като застана начело на Нов Симфоничен Оркестър, но изявите му предвещават успехи в тази насока. Концертът е с начален час 19.05 часа в зала „Проф. Венета Вичева“.

Борислав Йоцов е роден през 1966 г. в семейство на изтъкнати музиканти. Завършва образованието си в НМА „Проф. Панчо Владигеров” в класа по кларинет на проф. Сава Димитров. Специализира в Националната консерватория в Париж при Мишел Ариньон и в Университета „Дюкейн” в САЩ при Марк Нучо. Печелил е първи награди на няколко национални конкурса и ІV награда на конкурса „Принц Филип” в Брюксел. Преподава в НМА и НМУ „Любомир Пипков“. Имал е десетки солови рецитала, бил е солист на всички наши симфонични оркестри и на Биг-Бенда на БНР. Концертирал е в Европа, Америка, Япония, Нова Зеландия и др. Има издадени пиеси за кларинет в България и Англия. Изпълнява и записва голям брой произведения за кларинет и пиано и кларинет и оркестър, много от които премиерни за България. Боби Йоцов е избран за „Музикант на годината” на БНР в категория „Активна творческа дейност” през 2004 г. През 2005г. става носител на „Кристална лира” на СМТБ като „Инструменталист на годината”.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМладият скулптор Исмаил Юсуфов с първа самостоятелна изложба в Шумен
Следваща статияЗа 7 дни: Горските стражари задържаха 5 каруци, кон, трион и над 6 кубика дърва

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here