дом Култура Киноклуб „Мадарски конник“ взе първата награда на Международния фестивал на любителските исторически...

Киноклуб „Мадарски конник“ взе първата награда на Международния фестивал на любителските исторически филми

0
ДЯЛ

Журито на Международния фестивал на любителските исторически филми Шумен 2018г. определи най-добрите участници.
Наградите на отличените бяха връчени от членовете на журито и от зам.-кмета на община Шумен Найден Косев.
Киноклуб „Мадарски конник” получи първата награда с филма „Актрисата”. Втора награда беше връчена на киноклуб ”Русефилм” за филма ”Всички светии и няколко дявола”, а трета награда получи филма ”Обстановка на границата” на Валери Добрев, Николай Василев и Косьо Станев от Димитровград. Наградата на името на режисьора ”Генчо Генчев”, която се връчи за първи път беше присъдена на филмите ”Лъжицата” и ”Северина” на Боян Балев от Омуртаг.
Златният медал на световната кинолюбителска асоциация УНИКА бе даден на филма ”Калоферска дантела” на авторски колектив от гр. Пловдив. Плакети и дипломи бяха връчени за сценарий, режисура, операторство, монтаж, млад автор и др.
Проявата се организира от НЧ ”Добри Войников 1856”, Община Шумен и КК ”Мадарски конник” под патронажа на министъра на културата и световната кинолюбителска асоциация УНИКА.
Председател на журито бе режисьорът д-р Александър Донев и членове Мая Вапцарова – режисьор, д-р Силва Хачерян – представител на Министерство на културата, доц Стефан Минков – историк и Нико Майеров – представител на шуменския киноклуб.
Следващото издание на Международния фестивал на любителските исторически филми ще е юбилейно 20 по ред и ще е през 2020 година.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСъборът „Петровска китка“ край Велики Преслав с рекорден брой изпълнители
Следваща статияВижте къде спират тока и са възможни смущения в електрозахранването през новата седмица

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here