дом Общество Проект за над 419 000 лева спечели община Каолиново по проект „Красива...

Проект за над 419 000 лева спечели община Каолиново по проект „Красива България“

0
ДЯЛ
Снимка: Община Каолиново

По проект „Красива България“ е одобрено проектно предложение на община Каолиново „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност и достъпна среда в сградата на дневен център с. Загориче“ в УПИ V-129, кв. 35, ПИ 30137.501.217, с. Загориче, общ. Каолиново“. Общият бюджет на за проектното предложение е 419 566 лв. с ДДС, от които финансиране от Проект „Красива България“ 146 848 лв. и съфинансиране от община Каолиново 272 718 лв.
В дневния център ще се предоставя социалната услуга „Дневна грижа за пълнолетни лица с трайни увреждания“.
Основната цел на услугата е преодоляване на социалната изолация, осигуряване на възможности за равнопоставеност на пълнолетните лица с увреждания, както и придобиване на нови знания, социални умения и умения за относително самостоятелен живот.
„Дневен център за социални услуги“ ще функционира 8 часа в денонощието, като се осигурява спокойна и комфортна среда за потребителите Ще бъде осигурено посрещане на ежедневните потребности и свързаните с тях потребности от занимания за развитие на основни умения в зависимост от личната нужда на лицето отразена в Индивидуалната оценка на потребностите от подкрепа.
Достъп до социалната услуга ще имат всички лица на територията на община Каолиново на възраст над 18 години с валидно ЕР на ТЕЛК/НЕЛК с възможност за самообслужване и развиване чрез оказване на подкрепа от персонала на Дневния център. Ползването на услугата Дневна грижа за пълнолетни лица с увреждания ще се извършва след заявено желание на кандидат – потребителя и насочване, с предварителна оценка на потребностите, изготвена от Дирекция „Социално подпомагане“ Каолиново.
Социалната услуга ще се предоставя целодневно и полудневно съобразно желанието на потребителя. Продължителността за ползване на услугата от клиентите е дългосрочна съобразно необходимостта от оказване на подкрепа. Капацитетът на Дневния център е 20 места.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБлаготворително раздадоха козунаци в община Нови пазар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here