дом Общество Карти за паркиране на преференциални цени, искат прокурорите в Шумен

Карти за паркиране на преференциални цени, искат прокурорите в Шумен

0
ДЯЛ

Абонаментни карти за паркиране в сините зони на по-ниски цени искат прокурорите и служителите в Окръжната и Районната прокуратура в Шумен. Заявлението е внесено от окръжния прокурор Маргарита Георгиева и е адресирано до председателя на Общинския съвет Красимир Минчев.
В документа се иска разпоредителният орган в Шумен да приеме решение, прокурорите и служителите в Окръжната и Районната прокуратура да имат право да ползват общинските платени паркинги на по-ниски цени за личните си автомобили.
„Това е наложително с оглед обезпечаване на сигурността и безпрепятственото изпълнение на служебните им задължения и функции в защита на държавния и обществен интерес“, се казва в искането на Маргарита Георгиева.
В текста се посочва още, че Окръжната и Районна прокуратура в Шумен не разполагат със собствен служебен паркинг, а някои от работещите в двете институции нямат адресна регистрация в Шумен. „Същевременно общественият транспорт в града не обхваща всички жилищни квартали“, се казва още в искането. Окръжният прокурор Маргарита Георгиева се аргументира и с факта, че служителите на Община Шумен ползват преференциални цени за паркиране, което ги поставя в привилегировано положение спрямо прокурорите и те от своя страна, спазват редица рестрикции по отношение на гражданските си права. „Прокурорите не могат да извършват каквато и да е търговска дейност, да участват в управителни и надзорни съвети на търговски дружества, да членуват в политически и синдикални организации, да заемат длъжност в държавни и общински органи“, се казва още в искането на Маргарита Георгиева.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШофьор блъсна 66-годишна пешеходка, в болница е с фрактури
Следваща статияМладеж от село Ивански загина след тежка катастрофа край Провадия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here