дом Общество Какво бе свършено по ОП “Региони в растеж” в Шумен?

Какво бе свършено по ОП “Региони в растеж” в Шумен?

0
ДЯЛ

Кметът Любомир Христов инспектира строителните работи по ул. “Тича”, градинката до ДКЦ 1 и кв. “Тракия”.
„Управлението и харченетo на парите на шуменския данъкоплатец трябва да бъде ясно и отчетно и всички да знаят за какво отиват средствата“, каза кметът Христов.

Обектите се изграждат по проект за градска среда към ОП “Региони в растеж” на стойност 910 000 лв.

За живущите на ул. „Тича“ вече изцяло са подменени тротоарите и от двете страни на улицата. Сменена е и пътната настилка и уличното осветление. Извършени са допълнителни работи, които не са били включени в проекта, като изграждане на подпорни стени, които са изградени допълнително и изградена канализация в началото на улицата, разясни още кметът.


Уважено е и изискването на живущите от бл. 16, които са поискали място където да паркират автомобилите си. За целта е снижен и подсилен тротоара, на който ще могат да паркират, като няма опасност да попаднат под ударите на закона за неправилно паркиране, увери още кметът. За майките с колички ще бъде направен допълнителен подход. Предстои да бъдат монтирани и пейки пред всеки вход.
Дърветата ще бъдат засадени през септември, тъй като сега има опасност да изсъхнат.
„Уведомили сме всички оператори и доставчици на услуги, че в продължение на 5 години по тази улица няма да им бъде разрешено да извършват каквито и да било сторителни-монтажни дейности“, заяви кметът Христов.
Живущите на улицата „Тича“ се оплакаха на кмета, че товарните автомобили, които са за пивовара редовно минавали през улицата им.


До 6-ти юни ще бъде завършена градинката зад ДКЦ 1, където в момента се изгражда детска площадка за деца от 0 до 3 годишна възраст. Ще бъде монтирана и  поливна система, растителността ще бъде обновена растителността. В момента се прави паркинг, заради административните сгради, като все още не е ясно дали ще бъде платен.


По време на инспектиращата разходка в градинката на градоначалника му се видя много бедна детската площадка. Ръководителите на проекта го увериха, че от фирмата са обещали да бъдат монтирани още две съоръжения люлка и везна.


„8 отсечки в кв. „Тракия“ са с липсващи тротоари с цели участъци, а някои никога не са имали такъв“. Улиците „Одрин“ и „Гео Милев“ са с компрометиран асфалт за тотален ремонт“, това съобщиха в ръководителите на обекта в Тракийския квартал.
В момента с готови тротоари е ул. „Странджа“. Предстои да бъдат ремонтирани още три улици „Дедеагач“, „Тракия“ и локалното на бул. „Симеон Велики“ .
Пред двата високи блока на ул „Странджа“ ще бъдат изградени детски площадки.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБогата програма за Деня на детето в Шумен
Следваща статияНощ в библиотеката: Атрактивни експозиции, музика, награди, игри и забавления