дом Общество Искат задържане под стража за инспектора с рекордното количество от 380 кг....

Искат задържане под стража за инспектора с рекордното количество от 380 кг. канабис

0
ДЯЛ

Окръжна прокуратура Шумен ще внесе днес искане за най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за 32-годишния държавен служител към Агенция по безопасност на храните – Красен К., който беше задържан с рекордното количество от 380 кг. канабис. Лицето е задържано с прокурорско постановление за 72 часа предстои днес в Окръжен съд Шумен да бъде внесено искане от Окръжната прокуратура за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.
„Прокуратурата е предявила две обвинения срещу лицето – за държание на наркотични вещества с цел разпространение, а именно 7 чувала и 298 стръка в процес на сушене, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 2 до 8 години. Другото обвинение е за отглеждане на марихуана без надлежно разрешение по закона, това касае намерената нива в землището на село Янково, където са открити растенията“, това каза за Нова ТВ наблюдаващият прокурор Маргарита Георгиева.
„Това е най-голямото количество наркотици намерено в Шумен през последните години“ призна ст. комисар Ялчън Расим, директор на ОД на МВР Шумен.
32-годишният Красен К. е ветеринар по образование, инспектор в Агенция по храните град Шумен, който от вчера беше отстранен от длъжност.
Припомняме, че след сигнал в дома на ветеринарния лекар, в специално купена къща за целта в шуменския квартал „Дивдядово“ на ул.“Генчо Панайотов“ , криминалисти откриха огромното количество канабис. 80 кг. суха тревна маса, реагирала на канабис, която Красен сушал във всички помещения на имота и още 300 кг. мокра тревна маса в трудно достъпна нива в село Янково, до която стигнали с помощта на следово куче. Някои от тях с височина 4 метра и над 1, 5 м. разклонения.
Досега в Шуменско не са констатирани такъв тип растения. Предстои да бъдат направени експертизи, които да покажат качеството на намерения канабис.
За растежа на канабисовите дървета Красен се грижел сам. Признал, че се ограмотявал от специализиран за това сайт в интернет. Поръчал си семена, сам полагал грижи като ги разсаждал, поливал и торил периодично. Съседи пък разказали, че от къщата се носила изключително силна миризма.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДо месец – всяко школо с безжичен интернет
Следваща статияНАП заверява документи за чужбина

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here