дом Общество Инспектори по труда установиха 1 947 нарушения за 6 месеца

Инспектори по труда установиха 1 947 нарушения за 6 месеца

0
ДЯЛ
Pixabay.com

1 947 нарушения са констатирани при 413 проверки, извършени от Дирекция „Инспекция по труда“ Шумен за първото полугодие на 2019 година, съобщи Десислава Иванова – юрисконсулт в дирекцията.
740 са нарушенията по трудови правоотношения, 165 са по заплащането на труда. В тази цифра влизат и неизплатените трудови възнаграждения.
При 17 случая не е плащано за работа на официални празници. А 12 са нарушенията за неизплащане на възнаграждения за придобит трудов стаж.
16 лица са работили без сключени трудови договор, предимно в питейни заведения, дружества с предмет на дейност „Търговия на дребно“, строителство и др.
Значително е увеличен броя на издадените разрешителни за работа на непълнолетни лица.
За първи път са проверени нови 93 предприятия, тъй като не са инспектирани до момента.
49 са проверките по сигнали, в т.ч. 33 от граждани.
За нередностите инспекторите са издали наказателни постановления.
Снимката е илюстративна.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВижте къде ще бъде прекъснато електрозахранването днес
Следваща статияОгън изпепели покрив и имущество в къща в Борци

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here