дом Общество Депутатът Иван Иванов дава на съд бившия кмет на Шумен за клевета

Депутатът Иван Иванов дава на съд бившия кмет на Шумен за клевета

0
ДЯЛ

Депутатът от БСП Иван Иванов ще заведе дело за клевета срещу бившия кмет на Шумен Красимир Костов заради твърденията му, че „го е заплашвал със затвор“. Делото ще бъде и за уронване на престижа му на народен представител. „Това са груби инсинуации, които ми се отразиха много зле и ще реагирам“, заяви депутатът.
Народният представител ще поиска екскметът да представи доказателства в съда че „тотално заедно с Димитър Дъбов са отправяли заплахи към Костов“.
„Хвърлените в публичното пространство и в медиите обвинения се отразиха много зле и на семейство ми“, сподели Иванов.
А негативите за самия депутат – предизвикана финансова ревизия и „изгонване на съпругата“ му от работа в Общината. Върху децата на Иванов бил оказан натиск и затова те били преместени в други училища, но не в Шумен. „До сега не съм го споделял, за първи път го съобщавам“, заяви с огорчение парламентаристът.
Той отхвърли обвиненията на бившия кмет от вчерашен брифинг, че групата общински съветници са предали партията като са се уредили с обществени поръчки.
Това ще бъде последното изявление на БСП Шумен по отношение на казуса с преследване на лични амбиции от страна на партийни другари. Те не участват в дневния ред на партията и уронват престижа й. Така помагат на ГЕРБ да поиска нов мандат в управлението на града, анализира последните събития депутатът.
Той отрече твърденията на опозицията в БСП, че решенията на проведената неотдавна общинска партийна конференция са нелегитимни. Всичко е в синхрон с уставните изисквания, увери Иванов. Нямало никакви нарушения. А самият партиен форум на 12-ти май бил проведен, тъй като са поискали с подписка 458 партийни членове. Редовно са били избрани 83-мата делегати на 21 редовна общинска конференция, които са присъствали.
Иванов представи спасените документи, които представителите на превратаджиите се опитали да скъсат и унищожат. Сред тях е и докладът на общинския председател Веселин Пенчев.
Депутатът няма обяснение защо хората, които се обявили за ново ръководство, не са участвали в никакви избори – местни и парламентарни. И нямат отношение за управлението на ГЕРБ в Общината. И не критикуват никого. Според народния представител това затвърждавало убеждението му, че действията им са резултат от външно влияние, продиктувано от корпоративни и чужди партийни интереси. Той намекна за тайни срещи в офиси на бизнесмени, където е бил решен целия сценарий за сагата в БСП.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДигитализирани архивни филми оживяват в читалище „Добри Войников”
Следваща статияЕкоексперти обучаваха млади еколози

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here