дом Общество Зов за помощ: 22-годишният Славен е с неустановена диагноза, а състоянието му...

Зов за помощ: 22-годишният Славен е с неустановена диагноза, а състоянието му се влошава

0
ДЯЛ

От спешно лечение в специализирано заведение в София се нуждае 22-годишният шуменец Славен Георгиев, който е с лека умствена изостаналост.
„Отскоро синът ми развива симптоми на шизофрения с халюцинации. Къса си дрехите. Блъска си главата в стената. Говорих с невролози от Медицински център „Самуил“, които ме увериха, че в неговия случай може да бъде приложен съвременен метод на лечение, но проблемът е, че е с прекъснати здравни осигуровки“, разказа пред 24shumen.com майката Янка Георгиева. По професия тя е учителка, но е прекъснала работа, за да се грижи за болния си син.
В момента двамата живея само със 100 лв. – социалната помощ на Славен. Имало даже заключение от ТЕЛК, че е работоспособен. При този доход не могат да бъдат платени здравните му осигуровки от 630 лв. Затова в тяхна помощ, в Шуменския университет вече е поставена дарителска кутия, а втората ще бъде поставена в супермаркет „Булмаг“ в района на Автогарата. Жената се моли, да се намерят щедри хора с добри сърца и съпричастни към проблема им.
Имало вероятност да помогне и Варненска и Великопреславска митрополия. С техните средства е планирано пътуването до столицата и престоя, ако се наложи.
Дарителска сметка не може да бъде открита, тъй като не се касае за операция.
„Лекарска грешка и неправилно лечение до този момент са причини заболяването на детето да се задълбочи“, категорична бе майката.
„Нямаме поставена точна диагноза. В Шумен продължава лечението с медикаменти за 1 лв., от които няма никаква полза. Напротив, нещата се задълбочават с всеки изминал ден“, сподели Георгиева с надеждата да получи помощ в трудната и критична ситуация.
„Трябват ми правилните лекари, някой да ни обърне, елементарно човешко внимание“, казва тя без да губи надежда. Лекарите нямат представа за точната диагноза, а състоянието на Славен рязко се влоши“, смята Георгиева.
Славен и майка му не крият голямата си болка, че в Църквата не ги приемат. Гледат към тях с пренебрежение. Георгиева стиска зъби, за да изтърпи унижението и квалификациите и то от „църковни хора“ – просякиня. Неведнъж й казвали: „хората не са длъжни да слушат за вашата съдба и проблеми“.
В един такъв момент не изтърпяла и описала цялата тъжна история с нотки на упреци в храма, в интернет страницата на Светия синод – Българска патриаршия. Желанието й – някой от архиереите да я прочете. И да помогне.
Като истинска християнка Янка Георгиева е забравила и се е смирила и пред обидите на съседите в кв. „Тракия“, където живеят, „че не са нормални хора, а живеят сред нормални“.
Майката „чака късмета си да бъде включена в общинската програма“, за да стане личен асистент. Но това не било на дневен ред, а точната диагноза за Славен, за да започне адекватно лечение.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМасирана полицейска акция във Варненско, задържани са 11 души
Следваща статияТопло за сезона време, но жълт код за бурен вятър в Шуменска област

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here