дом Общество За 11 май: Шуменци по света и у нас с общо изпълнение...

За 11 май: Шуменци по света и у нас с общо изпълнение на „Оттука започва България“

0
ДЯЛ

Химнът на Шумен „Оттука започва България“ ще прозвучи в общо изпълнение онлайн за празника на града 11 май. Инициативата е на Деница Узунова – художествен ръководител и диригент на хор „Бодра песен“.
„Целта е в изпълнението да се включат шуменци от всички краища на света, както и хора, които живеят в града. Идеята е по този начин да отбележим празника на Шумен“, каза за 24shumen.com Деница Узунова.
Изпратените до момента видеа са шест. Сред тях са изпълнения от ЮАР, Англия и Финландия.
Крайният срок за изпращане на клиповете изтича утре 5 май. В зависимост от броя на видеата ще се прецени времетраенето на изпълнението на всеки участник, като припева ще е общ. Техническата задача по монтирането на клипа е поверена на оператора Евтим Пенев.
„Шумен – градът на първенците, люлка на възрожденската ни култура, градът на Панчо Владигеров, на първия български оркестър, на Добри Войников и първия ученически хор, първия български театър, и още много първи….в образованието и културата на България.
Нека възпеем родния си град, нека използваме творческите си способности и да запеем заедно Химна на Шумен! Нека той прозвучи на 11 май и в него да пеят шуменци от цял свят“, с тези думи Деница Узунова се обръща във Фейсбук към всички, които желаят да се включат в инициативата.
Поради извънредното положение и наложените противоепидемични мерки празникът тази година ще е различен за всички шуменци. Въпреки това от Общината предвиждат тържествена заря на 11 май.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДве фирми ще строят пречиствателната станция за питейни води в Шумен
Следваща статияРазрешиха достъпа до Студентския парк и стъпалата за Паметника

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here