дом Култура Започна първата задължителна матура по български език и литература

Започна първата задължителна матура по български език и литература

0
ДЯЛ

Започна първата задължителна матура по български език и литература. Компютърно генерираният тест е под № 13. Той бе изтеглен около 6.00 часа тази сутрин.
До матурата по български език и литература са допуснати 1 328 зрелостници от област Шумен.
Времетраенето на изпита е четири часа. Матурата се състои от три модула. В първият младежите решават тест с въпроси от затворен тип. Времето за справяне е час. Вторият модул включва въпроси, като някои от тях, с отворени отговори. В третият модул зрелостниците трябва да развият тема.
Резултатите от матурата по български език и литература ще излязат до 13 юни.
Заявления за допускане до задължителни зрелостни изпити подадоха 1 419 дванадесетокласници в област Шумен. От тях до 93-ма не бяха допуснати до явяване.
Втората задължителна матура е на 23 май. До нея са допуснати 1 233. Най-много – 710 са желаещите да попълват тест по биология. Английски език са предпочели 237 младежи, 182 са избрали предмети от философския цикъл.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПочитаме Св. равноапостолни Константин и Елена
Следваща статияОблаци и дъжд на 21 май

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here