дом Култура Започна подаването на проекти за финансиране от Общински фонд „Култура“

Започна подаването на проекти за финансиране от Общински фонд „Култура“

0
ДЯЛ

Започна подаване на проекти за финансиране от Общински фонд „Култура“. Това съобщи зам.-кметът Найден Косев.
С пари от фонда се подпомагат проекти на творчески организации, културни институти и индивидуални творци от Шумен.
Финансовият ресурс на фонда за тази година е 54 000 лева, като 50 000 са осигурени от местната хазна, а 4 000 лева е преходният остатък от миналата година.
На свое заседание Управителният съвет на Общински фонд „Култура“ определи и темите за кандидатстване през тази година – „Детски, младежки, културни дейности“ и „Творчески Шумен“.
Крайният срок за подаване на проектите е 31 май. Документите за кандидатстване са публикувани на сайта на Община Шумен.
През миналата година за пари от фонда се бориха 64 проекта. Финансиране получиха 57 от тях.
Община Шумен е единствената в страната, която е създала специален фонд за финансиране на проекти на творчески организации, културни институти и индивидуални творци.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВ Драгоево отново залюляха Гергьовденската люлка
Следваща статияТъргуващите в Интернет декларират електронните си магазини в НАП до 29 юни

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here