дом Общество Започна вторият етап на кампанията „С предпазен колан на задната седалка“

Започна вторият етап на кампанията „С предпазен колан на задната седалка“

0
ДЯЛ

Днес в община Шумен стартира вторият етап на кампанията „С предпазен колан на задната седалка“. Това оповестиха на брифинг организаторите на инициативата.
„Хубаво е, че кампанията продължава и децата стават коректив на родителите си“, заяви кметът Любомир Христов.
Тазгодишното издание на кампанията ще обхване над 1 000 първокласници от училищата в областния град и общината. Целта е малчуганите да разберат, че използването на предпазен колан при пътуване може да опази човешки живот.
Партньори на инициативата са водещи фирми в общината. Техни доброволци ще разясняват на децата необходимостта от ползването на предпазни колани при пътуването.
Партньор на кампанията е и Областната дирекция на МВР. Комисар Йордан Дундаков приветства начинанието и отбеляза, че има резултат от работата на доброволците. „През есента на миналата година приключи първият етап на инициативата. Тя се оказа много ефективна и не трябва да бъде прекъсвана. Може да кажем, че община Шумен постави началото на нещо изключително полезно, което няма аналог в страната“, категоричен бе Йордан Дундаков и добави, че през миналата година 2 280 са наложените глоби за неспазване на изискването за ползване на предпазен колан. Броят на санкционираните пътници е 1 014. „Ползването на предпазни колани всеоще се подценява. По тази причина кампанията е полезна и важна“, отбеляза още комисар Дундаков.
„Хубаво е, че кампанията получава все по-широк отзвук и тази година партньорите са повече в сравнение с 2018-та“, обясни представителката на фирма „Алкомет“ Мая Блъскова и допълни, че през миналата година инициативата е получила отличие от социалното министерство.
Елена Захариева от „Херти“ благодари на Община Шумен за съдействието в популяризирането на кампанията.
„Децата на България са са най-ценното нещо и трябва да работим за тях. Кампанията се радва на широк обществен интерес“, отбеляза представителката на фирма „Лифтком“ Татяна Кипрова.
Жаклина Николова от „Теси“ подчерта, че техни доброволци вече работят с деца от общината, а в тазгодишните обучения ще се включат 690 първокласници от Шумен и 270 от селата в общината.
В подкрепа на инициативата организаторите подготвят голям концерт, който ще бъде на 13 април в зала „Арена-Шумен“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБлизо седем тона и половина събраха контейнерите за стари дрехи в Шумен
Следваща статияРешено: Най-бедните пенсионери ще получат по 40 лева добавка за Великден

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here