дом Други Залесиха нови 35 декара гори

Залесиха нови 35 декара гори

0
ДЯЛ

35 декара с нови гори са залесили през пролетта работниците и служителите на ДГС-Омуртаг. През 2017 година в стопанството са залесени 69 декара, а година по-рано декарите са 43. В новите гори, които се създават ще преобладават зимен дъб, благун и цер. През пролетта в стопанството е залесена и топола.
В момента за младите гори, които са създадени в последните пет години, се полагат изключителни грижи. Малките дръвчета се окопават, за да не ги заглушат тревата и храстите. Инж. Веска Стойнева от СИДП провери на място работата на лесовъдите и работниците от териториалното поделение. Според нея новите насаждения са в много добро състояние и след няколко години жителите на Омуртаг и съседните села ще могат да видят поредните млади гори създадени от лесовъдите в райони.
В стопанството се подготвят и нови площи за залесяване, като през 2019 година на мястото на повредените гори ще има нови култури. При естествено възобновените гори ще бъдат извършени дейности, които ще подпомогнат развитието на подраста, обясни инж. Стойнева.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияД-р Нигяр Джафер събира на Ифтар християни и мюсюлмани
Следваща статияВисоки температури, дъжд и гръмотевици през новата седмица