дом Общество Ето докога ще е в сила смяната на часовото време

Ето докога ще е в сила смяната на часовото време

0
ДЯЛ

През месец октомври 2019 година ще променим за последно часовото време.
Всяка държава-членка на Европейския съюз ще може сама да реши кое време – лятното или зимното иска да остане. И те задължително ще трябва да информират Еврокомисията. След това държавите няма да могат да променят времето, това ще бъде в компетенцията единствено на ЕС.
Южните страни настояват да се закове на лятното часово време, докато скандинавските са на мнение, че трябва да остане само зимното часово време. За някои европейски наблюдатели предложението на ЕК е предизборен ход, с който само се затруднявал животът на хора, институциите и предприятията, без да е сигурно, че страните ще постигнат съгласие и че ще има положителен ефект от промяната, което пролича и от запитванията по време на официалното представяне на предложението от Комисарите Марош Шефчович и Жиолета Булич.
Според Брюксел отмяната на лятното и зимното часово време трябва да стане едновременно и единно от всички европейски страни.
Идеята за преминаването към лятно часово време е била, за да се пести енергия. Европейската комисия обаче отчита, че ефектът от пестене на енергия вече е много слаб, след като все повече се залага на възобновяеми и модерни енергийни източници.
Все още обаче е в сила промяната на часовото време. У нас това ще се случи на 28 октомври, неделя, когато в 4.00 часа през нощта ще преместим стрелките един час назад и така ще преминем към зимното часово време.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПромени в движението заради подрязване на дървета
Следваща статияРегистриран е случай на нилска треска в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here