дом Култура Емине Садкъ е носителят на Голямата награда на литературния конкурс в Шумен

Емине Садкъ е носителят на Голямата награда на литературния конкурс в Шумен

0
ДЯЛ

Емине Садкъ е носителят на Голямата награда на Националния студентски литературен конкурс на Шуменския университет. Стойността на отличието е 1 000 лева и се осигурява от Община Шумен.
Церемонията по награждаване се състоя днес пред паметника на Иван Пейчев.

Емине Садкъ е студентка четвърти курс специалност „Връзки с обществеността“ във Великотърновския университет. Тя спечели журито със три текста в разделите „Белетристика“ и „Поезия“.
„Има нещо неизречено от миналото, което обърква нашето поколение и ни оставя сираци. Необходимо е някой да ни предаде щафетата за надежда“, каза при награждаването Емине.
Първи в раздел „Поезия“ е Мартин К. Илиев от Софийския университет.
Журито в състав Пламен Дойнов, Петър Чухов и Антоний Петров не присъди първа награда за белетристика. Второто място бе за Мариела Лазарова от Медицинския университет в София.
Публиката пък посочи за свой любимец Елица Станачкова от Шуменския университет.
В раздел „Критика, есеистика и журналистика“ журито присъди две поощрителни награди на Стефан Каменов от Нов български университет и на Бюлент Бейтула от Шуменския университет.
Един от наградените текстове на Бюлент е публикуван наскоро в национален вестник, като в електронното издание на медията статията на възпитаника на ШУ има 90 000 преглеждания.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИсторически сведения: Караджата е внук на преславянка
Следваща статияРИК обяви мерките, позволяващи на избирателите с увредено зрение или затруднения в придвижването да гласуват в изборния ден

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here