дом Общество Експерти: Дъждовете гарантират реколта от пшеница с ниско качество

Експерти: Дъждовете гарантират реколта от пшеница с ниско качество

0
ДЯЛ

„Лошото време ще се отрази негативно на жътвената кампания. При всички случаи ще понесем загуби”. Това заяви за 24shumen.com председателят на една от най-големите земеделски кооперации в община Велики Преслав – „Напредък”-, в кв. „Кирково“, Йордан Спасов.
„Неблагоприятните агро-метеорологични условия ще забавят жътвата. Комбайните не могат да влязат в житните масиви“, обясни той.
Заради дъждовете избуяли плевели.
Другият проблем – повишава се съдържанието на влага в пшеницата. Само, когато това съдържание е под 13% може да се прибира и съхранява в складовете. Иначе мухлясва.
„Куп неприятности имаме. Но ще се справим”, оптимистично гледа на ситуацията председателят.
1000 декара са засети с ечемик.
Вече е прибрана реколтата от грах над 300 кг. 60% от пшеницата е прибрана.
„Реколтата от пшеница тази година ще бъде с по-ниско качество”, прогнозират производители от кв. „Дивдядово“. Те очакват слънчеви и топли дни, за да могат комбайните да навлязат в житните ниви и да приберат реколтата.
Снимка: pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Игрите на града“ в Шумен събира участници от 7 държави
Следваща статияОсъдиха некоректен длъжник в негово отсъствие

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here