дом Общество ДПС решава балотажа в Шумен в неделя

ДПС решава балотажа в Шумен в неделя

0
ДЯЛ
24shumen.com

„ДПС ще реши резултатът от балотажа в неделя в Шумен. Няма място за съмнение по този въпрос. Но подкрепата за единия или другия кандидат, ще има своята цена – участие в управлението на общината“, това заяви за 24shumen.com високопоставен източник в централата в столицата.
Според нашия човек досега не са водени, но предстоят „важни разговори за ситуацията в Шумен“. А Шумен е вторият град след Кърджали, на който Движението особено държи и залага като на стратегически регион.
Ръководството на партията е дало правомощия на областното ръководство да прецени кого да подкрепят, но като изложат сериозни аргументи, готов ли е кандидатът за кмет на Шумен да „поеме някакви ангажименти към шуменската структура“. И да изслуша по време на водените преговори нейните искания срещу подкрепата. А те са логични и известни вече – заместник – кмет и директори на дирекции. От централата са категорични, че областните лидери ще предприемат най-правилния и разумен ход в интерес на хилядите избиратели, които имат своите проблеми. А тези тези проблеми отдавна търсят своето решение на общинско ниво.
Според активисти единият вариант бил „призив към избирателите да гласуват по съвест“, но се обсъждал и друг вариант, който ще бъде огласен по-късно.
„Принципно в цялата страна се водят преговори, там където сме на балотаж. И там, където се очаква нашата подкрепа на втори тур. Ще вземем своето решение и то ще бъде обявено“, заяви за 24shumen.com депутатът д-р Нигяр Джафер. Там, където ще подкрепим някого, привържениците ни ще бъдат уведомени за подкрепа, а там където ние сме на балотаж, ще стане ясно на каква подкрепа разчитаме.
Според окончателните резултати, оповестени от ОИК, кандидатът на ДПС печели 10,41 % от гласовете на шуменските избиратели. А такъв процент не е достиган досега от издиганите кандидати през годините. Добрият резултат се отдава на добрата репутация и богата биография на издигнатия кандидат – Четин Казак.
Според изчисления на активисти именно толкова гласове не достигат на единия от двамата кандидати за кмет на Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНа пътя: 4 ПТП-та с материални щети, 47 акта и 67 глоби с фиш за нарушители
Следваща статияЛюбомир Христов: Г-н Венков, каня Ви на дебат за водата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here