дом Общество До седмица отварят детските градини, но постепенно

До седмица отварят детските градини, но постепенно

0
ДЯЛ
Pixabay.com

До седмица ще започне постепенно отваряне на детските градини. Това обяви проф. Тодор Кантарджиев, член на Националния оперативен щаб.
Той уточни, че много внимателно се следи опитът на страните, които вече са отворили детските градини, но подчерта, че у нас трябва да се отчита и фактът, че немалка част от децата живеят заедно с бабите и дядовците си, което е рисково за възрастните хора. „До седмица ще имаме някои решения. Предлагат се няколко сценария. Едното е при редуцирани брой на децата в групите, при препоръки за спазване на мерки, така че да може родителите, които искат да пуснат децата си на детска градина, да се върнат на работа. В момента Министерство на здравеопазването прави анкета за нагласата на родителите – склонни ли са да ги пуснат, при какви условия, ако са по-малко на брой, колко да са в група. Всичко това много внимателно преценяваме“, заяви той, цитиран от радио „Фокус“.
Както 24shumen.com вече писа, 55% от родителите в страната изразяват готовност да пуснат децата си в детска градина, а 56% от детските учители са готови в момента да започнат работа в редовна учебна среда.
Това са нагласите за рестарт на образователния процес при най-малките, изследвани от синдикат „Образование“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВъзстановяват стария маршрут на автобусна линия № 71
Следваща статияГласуваха предложенията за „Наградата на Шумен“ в системата на образованието и науката

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here