дом Култура Гласуваха предложенията за „Наградата на Шумен“ в системата на образованието и науката

Гласуваха предложенията за „Наградата на Шумен“ в системата на образованието и науката

0
ДЯЛ

С таен вот членовете на експертната комисия, начело с Албена Иванова, председател на Постоянната комисия по „Просвета, образование и наука“ към Общинския съвет в Шумен, гласуваха днес предложенията за наградите в системата на образованието и науката.
Първите две номинации в категорията „Студент в областта на природните, математическите и техническите науки“ отпаднаха, защото не отговарят на изискванията на Статута за присъждане на „Наградата на Шумен“ в системата на образованието и науката. В раздел IV, точка 3 е записано, че всяка организация има право да номинира не повече от един кандидат от всяка категория. Факултетът „Артилерия, ПВО и КИС“ към Националния военен университет „Васил Левски“ беше предложил за награда двама студенти и поради неспазване на това изискване в Статута двете номинации отпаднаха от гласуването.
В категорията „Учител на годината“ в системата на предучилищното образование за отличието ще бъде предложена Лиляна Спасова, ст. учител в ДГ „Конче вихрогонче“.
Експертната комисия гласува номинацията на Анна Георгиева, която ще бъде отличена като директор на Детска градина „Дружба“.
Гласувано бе предложението Марияна Димитрова да бъде наградена като заместник-директор по учебната част в СУ „Йоан Екзарх Български“.
Наградата за принос в областта на природните, математическите и техническите науки да отиде при проф. д.н. инж. Жанета Н. Савова-Ташева, преподавател в катедра „Компютърни системи и технологии“ на Факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ реши експертната комисия.
За принос в сферата на хуманитарните и педагогическите науки ще бъде отличена проф. д-р Соня Тончева д.оз.н., директор на Филиал Шумен към МУ „Проф. д-р П. Стоянов“ Варна.
За педагогически колектив в системата на училищното и извънучилищното образование бяха номинирани два колектива. Експертната комисия одобри и двете кандидатури: на педагогическия колектив на СУ „Йоан Екзарх Български“ и на педагогическия колектив на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, с. Царев брод.
Номинацията за награда на Шумен в системата на образованието и науката за юридическо лице е за Училищното настоятелство в кв. „Мътница“ с председател Цветанка Михайлова.
Експертната комисия ще представи на Постоянната комисия „Просвета, образование и наука“ своите предложения, която трябва да избере по едно предложение за всяка от категориите и да ги предложи за одобрение на сесия на Общинския съвет.

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДо седмица отварят детските градини, но постепенно
Следваща статияФитнес залите и МОЛ-овете отварят врати в понеделник

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here