дом Общество Доброто се възнаграждава! Почести за героя, спасил полицай край Смядово

Доброто се възнаграждава! Почести за героя, спасил полицай край Смядово

1
ДЯЛ

Шуменецът Айхан Шерифов, който спаси полицай от неизбежна смърт при катастрофата край Смядово, днес бе награден от кмета на града Иванка Петрова.
„Благодарение на Айхан е спасен един човешки живот, трябвали са две-три минути на пострадалия, за да си отиде. Трябва да му отдадем заслужена почест, за това което е направил и да му връчим скромни награди, които да му останат спомен за доброто дело, което е извършил“, каза кметицата Иванка Петрова.

На събитието присъства и директорът на ОД на МВР, ст.комисар Ялчън Расим, които изрази своята радост от това, че все още има млади хора, които разпознават кое е добро и кое не е.

Айхан получи едноседмична почивка на остров Тасос, благодарствено писмо от ОД на МВР – Шумен, значка и почетна грамота на Община Смядово, както и парична награда.

Трагичният инцидент се разигра миналата седмица, когато лек автомобил и кола на жандармерия се удрят рано сутринта около 5:20 часа. За щастие точно тогава Айхан е минал от там, изпълнявайки служебните си задължения, а именно разнос на хляб.
Чул викове за помощ, спрял колата си и видял, че има затиснат човек под колата. Опитали се да я повдигнат, но не са успели, тогава по най-бързия начин Айхан вързал с въже микробуса и го издърпал. Полицаят бил в съзнание. Айхан сподели, че екипът на спешна помощ е закъснял с повече от 30 минути.

След като линейката е откарала пострадалите, той е отишъл в болницата, за да се увери, че хората са добре и чак тогава се прибрал.

По време на награждаването стана ясно, че Айхан е отказал да продължи с работните си задължения, но е направил всичко възможно хлябът да стигне до малките населени места.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДеца в съда: Ученици посетиха институцията в Деня на отворените врати
Следваща статияСвидетели по делото „Хитрино“: Инцидентът преобърна живота ни

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here