дом Общество Джамиите отварят за общи молитви, хора от рискови групи да не ходят!

Джамиите отварят за общи молитви, хора от рискови групи да не ходят!

0
ДЯЛ

С решение на Висшия мюсюлмански съвет на 15 май отвориха за редовни богослужения джамиите в страната, съобщиха от Главно мюфтийство.
Богомолците ще посещават храмовете при спазване на противоепидемичните мерки до отминаване на опасността от заразата COVID-19.
Щателна дезинфекция ще предшества отварянето на джамиите както и след петъчната молитва, намаз. Няма да се допуска влизането без предпазни маски. Ще се спазва социална дистанция от метър и половина.
Не се препоръчва използването на местата за ритуално измиване. А също и ръкуване и прегръщане между богомолците.
Изискванията към проповедите в петък да бъдат с кратко съдържание.
Не се разрешава провеждането на лекции преди и след намаз, както и организиране на масови мероприятия като ифтари, мевлити и сюннет.
Хронично болни хора и такива със слаб имунитет или от рискови групи не трябва да посещават джамиите за намаз.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПсихичноболен нападна съселянин, счупи му ребро
Следваща статияКметът на Мадара запази поста си: Решението на ОИК е логично

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here