дом Общество Деца приготвяха сандвичи с ютия в занималня към читалище „Стилиян Чилингиров”

Деца приготвяха сандвичи с ютия в занималня към читалище „Стилиян Чилингиров”

0
ДЯЛ

Да работи с деца от училища в Шумен и да създава приятелства и интересни запознанства – тази своя цел вече пета година изпълнява занималнята към НЧ „Стилиян Чилингиров – 1963” – „Лятно игрознание”. Ръководител е председателят на читалището Севдалина Георгиева.
Вчера малчуганите отпразнуваха успешния финал на занятията.
„Истинско удоволствие е да чуваш как сградата се оглася от детски гласове”, сподели за 24 shumen.com Георгиева.
По програма в заниманията от 8.00 до 12.00 часа са включени ученици от първи до четвърти клас.
Предвидени са образователни тестове и изработването на сувенири от природни материали.
Много емоции са били вложени с присъствието на децата на репетициите на Градския духов оркестър „Михаил Биков” и разговор с музикантите и диригента Христо Атанасов.
Следва гостуване на пенсионерския клуб в читалището с отговорник Милка Братоева и нейната помощничка Ани.
„Интересно за участниците в занималнята беше приготвянето на сандвичи с ютия и на мелби, часовете по краезнание и конкурса по танци”, обобщава Георгиева позитивните моменти в инициативата.

Битът и традициите от миналото са били предствани по време на поредно гостуване – на секретаря на НЧ „Просвета – 1925” – Донка Василева в с. Илия Блъсково. Във възрожденския кът в читалището децата са били запознати с бита и традициите от миналото на село.
С историята на селото, в кметството, ги запознал лично кметът – Васил Василев.
„Всички заедно поднесоха цветя пред паметниците на Илия Р. Блъсков и на загиналите участници във войните. Раздаването на подаръците и грамотите на участниците беше на едно много интересно място – защитена местност край селото, където има над 300 годишни дървета”, продължава Георгиева.
Тя очаква с нетърпение участници в игрознанието и следващата година.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПочерпен водач изхвърча от панорамния път за Стария град
Следваща статияПТП с три коли блокира движението през пътен възел „Слънчево“ и „Девня“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here