дом Общество Деца от клуб „Млад полицай“ снемаха дактилоскопични отпечатъци

Деца от клуб „Млад полицай“ снемаха дактилоскопични отпечатъци

0
ДЯЛ

Криминалисти от шуменската полиция се срещнаха с ученици в рамките на организираната от Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен Детска работилница за изкуство. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.
Днес пред участниците в клуб „Млад полицай“ експертът от криминалистическа лаборатория към областната дирекция на полицията Красимир Крумов показа на децата как се снемат дактилоскопни отпечатъци и следи. Учениците разгледаха основните „инструменти“ на експерт – криминалиста за изземване на дактилоскопни следи – четки за фиксиране и специални прахове. Праховете са два вида – магнитни и немагнитни, в зависимост от това какви повърхности ще се третират. Красимир Крумов им показа как обектът (следа) се фиксира с помощта на четка и прах, след което с помощта на специално фолио ги пренася е съхранява за работа. Децата научиха за различните видове отпечатъци, как и защо се снемат и се съответния отпечатък може ясно да идентифицира лицето, от което е оставен. Заниманията на децата продължават утре в РУ- Шумен, където инсп. Ирина Панова от Детска педагогическа стая ще им покаже помещенията за задържане, разпознаване на лица, ще ги запознае с различните видове полицейски служители, а гл.инсп. Галин Божилов ще им покаже огнестрелните оръжия, с които са оборудвани служителите от охранителна полиция.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНикола Козлево събира елита на българското колоездене
Следваща статияПри избори днес: ИТН първи с 24%, втори са ГЕРБ-СДС с 21,4%, трети БСП-21,3%

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here