дом Общество Детските заведения са заредени с вода за следващите 48 часа

Детските заведения са заредени с вода за следващите 48 часа

0
ДЯЛ

Детските градини и ясли в областния град имат готовност да посрещнат следващите два дни на безводие. Социалните заведения също са подготвени и запасени с достатъчно количества вода както за питейни, така и за битови нужди. Това съобщиха днес зам.-кметът по здравеопазване и социална политика д-р Светлана Маркова и Даниела Савчева, началник на отдел „Образование, наука и развитие“.
„Започнахме организацията още в началото на седмицата. Експерти от общинската администрация обходиха детските градини и училищата и на място се уверихме, че те имат готовност да посрещнат планираното спиране на водата, което се изтегли с един ден. Вчера вечерта, след получаване на информацията за внезапното спиране на водата, сме прозвънили на всички директори. Там, където не са били напълнени с вода достатъчно съдове, са изпратени хора да го направят, каза Даниела Савчева. Тя допълни, че и днес нейни колеги са по училищата и детските градини, разговарят с директори и ако някъде допълнително има нужда от питейна вода, то тя ще бъде осигурена.
Социалните заведения също са запасени с вода, както за битови, така и за питейни нужди, увери зам.-кметът Светлана Маркова. По думите й обществената трапезария социалният патронаж няма да спират работа, тъй като и те разполагат с резервни количества вода. Ако до неделя авариите не бъдат отстранени, ще се търсят различни възможности, за да може в понеделник да се осигури вода в училищата, детските градини, яслите и социалните заведения. Като възможен вариант тя посочи да бъде доставена питейна вода от други населени места и да се допълнят съдовете, предназначени за битови нужди.
Препоръчва се на гражданите да следят сайта на РЗИ и по възможност да се снабдят с вода от годните за употреба обществени чешми.
Водата от кои чешми става за пиене и миене – четете тук.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОгнеборци гасиха пламнал цех в Нови пазар
Следваща статияЕкипи на ВиК отстраняват аварии на 4 места

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here