дом Здраве Дете на 9 години от Англия е поредният случай на коронавирус у...

Дете на 9 години от Англия е поредният случай на коронавирус у нас

0
ДЯЛ
Pixabay.com

Дете на 9 години – гражданин на Англия е поредният случай у нас на COVID-19 у нас. Това съобщиха от Националния оперативен щаб за борба с коронавруса.
Детето няма клинични признаци на болестта. Чичото на детето, който е извън България, е бил контактен със сестра си, която също е заразена, информира Мутафчийски. Според него това е пореден случай на върховна безотговорност.
Броят на регистрираните със заболяването в България е 52. От тях двама са починалите.
Тази нощ в „Пирогов“ е приета жена с COVID-19. Тя е в стабилно състояние, но наскоро е прекарала инсулт.
В лечебното заведение е приета и гражданка от Северна Македония.
Поставените под карантина у нас се делят на три групи. В първата влизат хора без инфекция, но под домашна карантина.
Втората включва граждани диагностицирани с вируса, с леки симптоми, които също са под домашна карантина.
Третата група са пациенти с COVID-19 в средно тежко и тежко състояние. Те са настанени в болница. В момента двама от болните в България са над среднотежко състояние.
През последното денонощие новорегистрираните с коронавирус в Гързия са 103, а общият брой на заболелите в страната вече е 331. Болните в Словакия са 219, в Румъния – 139, в Хърватия – 49, в Сърбия – 48, в Босна – 24, Северна Македония – 19 и Турция – 18.
Най-засегната страна в Европа остава Италя с над 29 000 заболели. Новите случаи в Испания само за денонощие са регистрирани 1 024 болни. В Германия общият брой на страдащите от коронавирус е 5 800, във Франция – 5 700.
В света регистрираните със заболяването са над 169 000, а оздравелите – 79 000.
Според специалистите средният период за изчистване на организма на заболелите е 20 дни. В Китай е регистриран обаче случай, при който пациент е оздравял за 37 дни.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСлънчево, но хладно на 16 март
Следваща статия400 души под карантина в България, пловдивчанин в ареста след подривна интернет изява „100 заразени, крият ги“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here