дом Общество Горски стражари задържаха 2 каруци с незаконна дървесина

Горски стражари задържаха 2 каруци с незаконна дървесина

0
ДЯЛ

Две каруци с незаконно добита дървесина са задържани при проверки на горските стражари на територията на Шуменска област, съобщиха от СИДП.
Служителите на ДЛС „Паламара” са хванали нарушител, който транспортирал с каруца 1 куб. м дърва за огрев без документи. По случаят са съставени два акта.
Други два акта и два констативни протокола са съставени при обход в ДГС „Нови Пазар”. При извършваните рутинни проверки в горите служителите на стопанството са конфискували каруца и нерегламентирано добити 0,8 куб. м дърва за огрев.
В рамките на изминалата седмица на територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие са извършени общо 930 проверки, 250 от тях са на обекти за добив на дървесина, 188 – на превозни средства, а 492 – на физически лица, от които 419 са любители на лова.
При системните проверки в горите в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен са съставени 32 акта и 9 констативни протокола, отчитат от СИДП и призовават при съмнения за нарушения гражданите да подават сигнали на телефон 112.
Снимка: СИДП
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПрекъсвания на тока в Шумен и региона
Следваща статияВелики Преслав остава без вестник

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here