дом Общество Главният прокурор: Васил Божков е арестуван в ОАЕ

Главният прокурор: Васил Божков е арестуван в ОАЕ

0
ДЯЛ

Издирваният от Интерпол български бизнесмен Васил Божков е бил арестуван, съобщи минути след 21.00 тази вечер главният прокурор Иван Гешев.
Васил Божков е бил задържан в Обединените арабски емирства (ОАЕ).
По думите на главния прокурор утре се очаква да пристигнат официалните документи за това. Очаква се да бъде екстрадиран в страната, но кога – това зависи от законодателството в ОАЕ, заяви Гешев. По думите му има един мъж, арестуван заедно с Божков, и още един, но все още не е съобщено кои са те. „Доколкото си спомням, Васил Божков казваше, че е на Балканите. Явно не е добре с географията. Благодаря на Обединените арабски емирства. Не знам колко време ще трае екстрадиционната процедура. Те свършиха това, за което ги помоли българската държава, българската прокуратура и българските служби за сигурност. Ще направим всичко възможно той да бъде изправен пред българския съд „, каза още Гешев.
Припомняме, че президентът на „Нове Холдинг“ Васил Божков бе обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол на 29 януари. Той е обвиняем по 7 обвинения. Те са за ръководител на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба и още две деяния. Отделно той беше обявен за общодържавно и международно издирване, тъй като бе напуснал границите на страната.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия5-годишно момченце от Шумен почина от морбили
Следваща статияСлънчево и топло на 1 февруари

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here