дом Общество В клас след термосканиране

В клас след термосканиране

0
ДЯЛ

Възпитаниците на Второ основно училище „Д-р Петър Берон“ влязоха днес в клас след измерване на температурата. Тази сутрин медицинска сестра Бианка Николова посрещна децана на входа на школото с инфрачервен термометър. Новата придобивка на училището е от вчера. Ръководството на учебното заведение е поръчало още един безконтактен термометър.
Днес учебни занятия посещават 241 ученици от общо 531. Болни са всички деца от I „б“, III „в“, III „г“ и V „а“ клас.
От ръководството на учебното заведение се надяват след почивните дни грипната вълна в училището да отшуми, а пропуснатия учебен материал да бъде наваксан.
Припомняме, че в началото на седмицата директорът на Второ основно училище обяви 25 и 26 февруари за неучебни поради големия брой на ученици болни от грип. Тогава отсъстващите бяха между 12 и 19 деца в паралелка, а четирима от болните ученици бяха настанени за лечение в Многопрофилната болница в Шумен.
Втората грипна вълна в Шумен бе потвърдена ден по-късно и от директора на областната болница д-р Димитър Костов.
„Вчера децата минаха извънреден инструктаж. Запознати бяха какви са симптомите на грипа, обяснихме им, че е важно да се спазва лична хигиена. Дезинфекцираме бравите на вратите след всеки час. Сега си давам сметка, че тези мерки трябваше да предприемем още в понеделник, но масираната грипна вълна в училището ни изненада“, каза за 24shumen.com директорът на учебното заведение Павел Павлов и разказа, че от 24 години е учител, от 20 е директор, но никога не е имало такава масова грипна вълна сред децата от школото. Дори двама от учителите са приети с грип в Многопрофилната болница, като единят вече е изписан. „Ситуацията наистина е сериозна, но се надяваме до следващата седмица да отшуми“, заяви Павлов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОръжията на национални герои в Регионалния историческия музей
Следваща статияВидни театроведи ще оценяват участниците в рецитаторски конкурс в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here