дом Криминале Върнатите от КПП-та край Шумен за денонощието са 54, затягат контрола по...

Върнатите от КПП-та край Шумен за денонощието са 54, затягат контрола по Великден

0
ДЯЛ

Строг ще бъде контролът на КПП-та за влизане в областния град по време на празничните и почивни дни. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.
През последните 24 часа от КПП-та са върнати 54 водачи, които не са посочили основателна причина за влизане в областния град. От началото на въведените противоепидемични мерки на територията на ОДМВР- Шумен са образувани 17 досъдебни производства и 23 преписки за неспазване на наложена карантина, съставени са и 114 акта за нарушаване на и неизпълнение на противоепидемичните мерки.
Полицейските служители разполагат с мобилно приложение, с което могат да проверяват дали преминаващите не са поставени под карантина.
От МВР напонят, че на когото се налага да пътува от и към Шумен да попълва коректно и вярно причините в декларациите.
При извършени проверки на декларации, предадени на КПП са установени несъответствия в декларираното. 11 са случаите, в които е посочено, че причина за влизането в града е отиване или връщане към работното място. При справки е установено, че деклараторите не работят на трудови договори с посочените в декларацията работодатели.
Изготвени са искания до Бюрото по труда в Шумен за предоставяне на информация. Започнати са проверки за изясняване на обстоятелствата. След приключване ще бъдат докладвани на компетентната прокуратура.
В голяма част проверените декларации, в които е описано, че хората пътуват за полагане на труд в или извън населеното място отговарят на истината. Извършени са множество проверки, по време на които е установено, че работят на трудови договори.
Извършват се проверки по декларирани, в които са посочени други причини за преминаване през контролно-пропускателните пунктове- здравословни причини, завръщане на постоянен или настоящ адрес, необходимост от полагане на грижи, необходимост от снабдяване със стоки от първа необходимост и лекарства.
От Областната дирекция на МВР в Шумен призовават гражданите през празничните и почивни дни да не излизате от домовете си без да имате основателна причина.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия122 са излекуваните от COVID-19 у нас до момента
Следваща статияОгнеборци гасиха пламнало БМВ на пътя между Тъкач и Омарчево

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here