дом Общество Внимание: Акция „Зима“ продължава, проверяват каруците и велосипедистите

Внимание: Акция „Зима“ продължава, проверяват каруците и велосипедистите

0
ДЯЛ

Акция „Зима” на пътя продължава. В момента тя е фокусирана върху велосипедистите и каруците. По правило движението на каруци в центъра на Шумен е забранено.
6 ноември е определен като Ден без жертви – велосипедисти на пътя, когато и контролът ще бъде изключително засилен.
Велосипедистите ще трябва да внимават дали имат светлоотразителни жилетки и монтирани звънци. Оказва се, че много от тях пропускат да спират и да слизат от колелата си на пешеходки пътеки, а това подлежи на санкция. Глобата е 20 лева. 10 лева е санкцията, ако са на велосипед без светлоотразителна жилетка.
По тротоарите и през пешеходните пътеки водачите на велосипеди са длъжни да преминават, бутайки велосипеда, защото тогава те се превръщат в пешеходци.
Забранено е движението на пешеходци, велосипедисти и каруци по магистралите, припомнят още от „Пътна полиция”.
Истинският фокус върху пешеходците и поведението им на пътя започва след 10 ноември. 13 ноември ще бъде Денят без жертви – пешеходци, когато контролът отново ще бъде засилен.
Ще се следи основно за пресичане на червено или неправилно пресичане на кръстовища.
След 15 ноември пък „Пътна полиция” ще проверява техническата изправност на моторните превозни средства, тяхното оборудване и дали водачите са подготвени за предстоящите зимни условия.
Припомняме, че гумите трябва да са с грайфер не по-малко от 4 мм, а течността за чистачки трябва да е съобразена с ниските температури, които предстоят.
Снимка: Архив на 24shumen.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБорисов нареди на депутатите от ГЕРБ да не гласуват внесените промени в Кодекса за застраховането
Следваща статияШуменските ученици Ния Димитрова и Михаил Костов са големите победители в кампанията „Моят град е моята крепост“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here