дом Общество Вземат мерки срещу замърсяването на въздуха през летния сезон

Вземат мерки срещу замърсяването на въздуха през летния сезон

0
ДЯЛ

През летния сезон ще бъде засилен контролът върху източниците на фини прахови частици в атмосферния въздух на територията на Шумен. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.
От Община Шумен обръщат внимание на всички физически и юридически лица, които извършват складови, ремонтни и строителни дейности, свързани с формирането на неорганизирани емисии на прахообразни вещества, да вземат необходимите мерки. Да се ограничи складирането на инертни строителни материали на открито, а при наличие на такива да се предприемат мерки за оросяване и/или поставяне на покритие, което да предпазва от запрашаване. След запълване на изкопите, излишните количества прахообразуващи материали да се извозват своевременно. Да се извършва оросяване при осъществяване на дейности, при които се формират прахообразни вещества. При транспортиране на строителни отпадъци, земни маси и насипни материали да се използват платнища за покриване на транспортните средства. Да се почистват своевременно уличните платна в случай, че са замърсени с инертни материали, строителни отпадъци или земни маси.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКметовете на Бяла река и Тушовица: Хората ще се вдигнат заради безводието
Следваща статияШуменци с възможност да наблюдават лунното затъмнение в реално време