дом Криминале Веселин Маринов и Славка Калчева в „битка“ срещу ало измамите в Шуменско

Веселин Маринов и Славка Калчева в „битка“ срещу ало измамите в Шуменско

0
ДЯЛ

С голям концерт на Веселин Маринов и Славка Калчева в зала „Арена Шумен“ местната полиция ще бори ало измамниците. Проявата е насочена основно към възрастните хора в областта и до момента е единствена по рода си в страната.
Концертът е на 13 юни от 18.30 часа. За събитието вече са раздадени 2 500 покани на възрастни хора от цялата област. „Подготвяме тази кампания още от февруари. Интересът на възрастните хора е много голям“, коментира шефът на Областната дирекция на МВР в Шумен старши комисар Ялчън Расим.
Инициативата ще премине под надслов „Заедно можем да спрем телефонните измами“. Реализира се с подкрепата на Община Шумен, която предоставя безплатно „Арена Шумен“ и финансовата помощ на фирма „Алкомет“.
По време на концерта паркинга пред залата също ще е безплатен.
За хората от общините е осгурен безплатен транспорт. До момента от Шумен не са постъпили заявки за организирано придвижване до „Арена Шумен“.
По време на концерта полицаи ще разяснят на присъстващите в залата как да се предпазят от телефонни измамници и как да реагират, ако получат такова обаждане. Публиката ще чуе разказ от първо лице на потърпевш от мошениците, а също и човек, изпълнявал ролята на муле.
Това е поредната разяснителна кампания на Областната дирекция на МВР в Шумен. „Целта ни е да намалим случаите на телефонни измами в областта. Хората трябва да спрат да хвърлят пари от балконите на домовете си, да оставят пари в кофи за смет или под камъни“, заяви старши комисар Ялчън Расим. Той уточни, че в края на концерта всички в залата ще получат брошури с разяснения как да реагират при телефонна измама.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия740 бона за 5 години прибрали ало измамници от хора в Шуменско
Следваща статияАдминистративният съд отхвърли жалба на ВиК-Шумен срещу публично държавно вземане

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here